Voor de snelle beslisser:

  • U wilt een autoverzekering...
  • U kent de dekkingen...
  • U weet precies wat u wilt...
  • U wilt niet te veel betalen...
  • Vraag dan een offerte aan!

No claim beschermer

Als u aansprakelijk bent voor een schade en uw verzekeraar moet de schade vergoeden aan een tegenpartij of aan uzelf, als u een All riskverzekering hebt en tegen een paaltje bent gereden, dan vindt er doorgaans terugval op de bonus malusladder plaats. In veel gevallen betekent dit dat u minder korting op de verzekeringspremie krijgt.

Voordat u na een terugval weer terug bent op de plaats van voor het ongeval bent u inmiddels vaak honderden euro's kwijt.

Met een no claim beschermer, no-claimgarantie, bonusbescherming of bonus/malusbescherming (deze verzekering is onder diverse namen bekend) wordt u niet door uw verzekeraar teruggezet op de bonus malusladder na een schade waarvoor u aansprakelijk bent. In de meeste gevallen mag u ��n schade per jaar claimen op de no claim beschermer.

Uw korting blijft dus gehandhaafd met een no claim beschermer, uw schadevrije jaren echter niet. Net als bij andere schades waar u normaal gesproken terugval voor zou hebben moet u schadevrije jaren inleveren, bij het wisselen van verzekeraar bijvoorbeeld kunt u daar "last" van hebben.

Dat er geen terugval plaats vindt in een jaar waarin u een schade claimt op de no claim beschermer wil niet zeggen dat u een plekje klimt op de ladder. Dit wordt wel vaak gedacht, maar is dus echter niet zo. Uw positie op de bonus malusladder wordt dus het betreffende jaar bevroren, als u het jaar erop schadevrij rijdt dan stijgt u wel weer een plekje.

Een no claim beschermer kan een welkome aanvulling zijn op uw autoverzekering, zeker jonge bestuurders met geen of weinig schadevrije jaren, en dus lage bonuskorting, kunnen op deze manier een flinke premiestijging voorkomen na een schade.

Raadpleeg om zeker te zijn waarvoor u verzekerd bent altijd de voorwaarden van de betreffende verzekering.